meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Гъбена яхния meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 6 октомври 2019 г.

Гъбена яхния

Обичам гъби.Рядко готвя тъй като майка не яде, но понякога все пак се изкушавам. Особено когато в полезрението ми попадне нещо толкова съблазняващо като предложението от Домашни вкусотии. Вкусно и лесно за приготвяне.Определено е нещо което ще приготвя и друг път.

Продукти

1 кг гъби
1 морков
1 глава лук
1 червена чушка
малко парче глава целина
1 с.л. червен пипер
2-3 с.л. бршно
олио
сол
щипка розмарин
1 щипка черен пипер
2 ч.л. доматено пюре

Приготвяне

Морковите, лука и целината се нарязват на дребно.Задушават се.Гъбите се режат на едри парчета и когато поомекнат другите зеленчуци се добавят.Когато и те омекнат се добавят доматите и се налива вода до желанат гъстота .Оставя се да къкрят на тих огън.В олиото се разбиват брашното и червения пипер и с разбиване се прибавят към яхнията. Слагат се сухите подправки и се оставя да поври още малко.Накаря може да се наръси с наситнен пресен магданоз.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар