meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пиле Капрезе meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 5 януари 2019 г.

Пиле Капрезе

Празниците минаха. И пак се завъртя колелото на работа, почивка , работа. В последно време не ми остава достатъчно време за хобито ми, но и неговото време ще дойде . За Нова година според традицията ни в последно време приготвих питка. По желание на любимия мъж с песто. И естествено остана песто, което трябваше да измисля как да използвам. Една дама в интрнет ми предложи тази рецепта и тя много ми допадна. Приготвих го днес и вкусът много ни хареса.

Продукти

1 кг пилешко филе
1 буркан песто
2-3 домата
2 опаковки моцарела
сол
черен пипер

Приготвяне

Пилешото се нарязва на по-тънки пържолки.Посолява се и се ръси с черен пипер .Реди се в тавичка, застлана с хартия за печене и се покрива с фолио.Пече се около 30 минути докато стане готово филето без да е много сухо. Маже се с песто обилно и отгоре се редят доматите , нарязани на кръгчета. Пекат се на горен реотан докато се запекат доматите. Върхя тях се слага по кръгче моцарела и се връща докато започне да  се топи.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар