Обичам локумки. Тези дни в полезрението ми попаднаха много изкушаващи сниммки на Люси Евтимова, която е приготвила Арменски сладки (постни локумки) И реших че непременно трябва да ги опитаме удома. Със сигурност са нещо което ще правя отново и отново.Благодарности на Люси Евтимова за споделената вкусотия!
Продукти
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. олио
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулевр
1 кутия и 2-3 парчена локум
пудра захар за овалване
ванилия
Приготвяне
Водата и олиото се слагат на котлона да заврат. Одръпват се от огъня и се добавя брашното и бакпулвера. Бъркат се до получаване на меко тесто.Късат се малки топчета , разтеглят се на елипси и вътре се слага половин или четвърт парче локум ( може и парче орехова ядка) Оформят се малки топченца. Редят се върху хартия за печене и се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна до порозовяване. Още топли се овалват в пудра захар, смесена с една ванилия.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар