meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Изварен хляб с маслини и розмарин meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 3 ноември 2018 г.

Изварен хляб с маслини и розмарин

Виждаш някоя рецепта и се влюбваш в нея. И колкото и да имаш в чакащи, просто забравяш за тях. Трябва да опиташ тази.Веднага ако може. Трудно е да видиш рецепта на Вкусно с Йоли и да не се изкушиш да я опиташ. И да я приготвяш пак и пак.

Продукти

1 кубче мая
1 ч.ч. вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 яйце
150 гр фина извара
20 мл зехтин
50 гр нарязани черни маслини
1-2 щипки розмарин (сух) или няколко стръка пресен
брашно за меко тесто

Приготвяне

Маята се разтваря в топлата (но не гореща) вода. Добавят се останалите продукти и се замесва меко, нелепнещо тесто. Оставя се на топло да удвои обема си ( аз го правя в предварително загрята до 60 градуса и изключена фурна) Оформя се един или няколко по-малки хлебчета- Пече се около 35-40 минути. До суха клечка и хубав загар! :)

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар