meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Заешко в лимонов сос + К meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 5 ноември 2018 г.

Заешко в лимонов сос + К

Обичам комбинацията от месо и лимонов сок. Затова още виждайки рецептата в сайта Вкусно с Йоли знаех че ще я опитам. А истината е че вкусната храна обича Kikkoman , така че реших да съчетая двете в едно.Получи се прекрасна комбинация, която ви съветвам да опитате! Разбира се направих някои модификации за да ми е по-удобно, но вие ще прецените кой е вашият начин да го приготвите.

Продукти

1 заек
3-4 с.л. соев сос Kikkoman с лимонов сок
3 с.л-. прясно изцеден лимонов сок
2-3 щипки розмарин ( или няколко стръка пресен)
2 ч.л. нишесте
2 жълътъка
100 гр  заквасена сметана
1-2 с.л. Маги 10 зеленчука

Приготвяне

Соевият сос се смесва с розмарина и други подправки по желание.Заекът се нарязва на порции и се намазва със соевия сос. Оставя се да се маринова няколко часа. Реди се в намаслена тавичка и се налива една чаша вода. Фурната се включва на 200 градуса и месото се пече до готовност, като се налива по чаша вода, когато изври. На котлона се кипва 400 мл вода. Нишестето се разтваря в лимоновия сок и се сипва с непрекъснато бъркане във врящата вода. Намалява се температурата и се бърка до желаната гъстота. Жълтъците се разбиват в сметаната и се изиспва във водата на котлона, като се бърка за да не се пресече. Оставя се докато започне на ври.Накрая се овкусява с подправка и се изсипва при месото.

Добър апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар