meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Ислак кек meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 2 ноември 2018 г.

Ислак кек

Обичам десерти с шоколадов вкус. А турците трудно могат да бъдат надминати в десертите. Затова когато попаднах на тази рецепта, въобще не се колебах да я опитам. Спрях се на предложението от блога Вкусен свят .

Продукти

3 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
2.5 ч.ч. брашно
3 с.л. натурално какао ( аз ползвам Ion~
1 ч.ч. захар
30 мл олио
1 бакпулвер
1 ванилова захар

за шоколадовия сироп

1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
30 мл олио
2 с.л. натурално какао

Приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта.Добавят се млякото и олиото. Брашното се пресява с какаото и бакпулвера.Добавят се към течните съъставки. Фурната се загрява до 200 градуса. Сместа се изсипва в намаслена тавичка и се слага да се пече до суха клечка.Докато се пече на котлона се слагат съставките за сиропа и се варят 5-6 минути след завиране на умерен огън. Оставя се да се охлади добре и топлия сладкиш , нарязан на парчета се залива със студения сироп.Оставя се за една нощ в хладилника за да се напои добре.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар