Гювечът е традиционен съд за приготвяне на храна на Балканите. Не знам кой го е изобретил дали ние или съседите. Факт е обаче че в него се готви вкусна храна. Защо да не опитаме нещо ново-като например да добавим така традиционния за азиатската кухня соев сос към типично нашенските рецепти в гювеч? Днес в отговор на предизвикателството на KIKKOMAN- ВКУСНАТА ХРАНА ОБИЧА KIKKOMAN реших да видя какво ще се получи от това обединение на два континента.На нас много ни хареса, съветвам ви да го опитате и вие.Ако моето предложение ви е вдъхновило да опитате нова рецепта със соев сос, можете да ме подкрепите на следния линк Вкусната храна обича KIKKOMAN като споделите какво сте приготвили вие ( не е задължително да е моята рецепта)
Продукти
1 пиле
3-4 картофа
1 морков
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
соев сос KIKKOMAN
сокът на половин лимон
олио
чубрица
червен пипер
Приготвяне
Приготвя се смес от олиото, соевия сос и сокът на лимона. Пилето се намазва и се оставя да се маринова няколко часа. Картофите се обелват и се нарязват на ивици, морковите на кръгчета, лукът на полумесеци. На дъното на намаслен гювеч се слага пилето, зеленчуците, целите скилидки чесън и се поръсва с подправките на вкус.Пече се около час и половина на умерен огън. Да ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар