meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пиле със зеленчуци в гювеч + K meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 23 октомври 2018 г.

Пиле със зеленчуци в гювеч + K

Гювечът е традиционен съд за приготвяне на храна на Балканите. Не знам кой го е изобретил дали ние или съседите. Факт е обаче че в него се готви вкусна храна. Защо да не опитаме нещо ново-като например да добавим така традиционния за азиатската кухня соев сос към типично нашенските рецепти в гювеч? Днес в отговор на предизвикателството на KIKKOMAN- ВКУСНАТА ХРАНА ОБИЧА KIKKOMAN реших да видя какво ще се получи от това обединение на два континента.На нас много ни хареса, съветвам ви да го опитате и вие.Ако моето предложение ви е вдъхновило да опитате нова рецепта със соев сос, можете да ме подкрепите на следния линк  Вкусната храна обича KIKKOMAN като споделите какво сте приготвили вие ( не е задължително да е моята рецепта)

Продукти

1 пиле 
3-4 картофа
1 морков
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
соев сос KIKKOMAN
 сокът на половин лимон
олио
чубрица
червен пипер

Приготвяне

Приготвя се смес от олиото, соевия сос и сокът на лимона. Пилето се намазва и се оставя да се маринова няколко часа. Картофите се обелват и се нарязват на ивици, морковите на кръгчета, лукът на полумесеци. На дъното на намаслен гювеч се слага пилето, зеленчуците, целите скилидки чесън и се поръсва с подправките на вкус.Пече се около час и половина на умерен огън. Да ви е вкусно!









Няма коментари:

Публикуване на коментар