meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Кюфтета в бял сос meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 1 октомври 2018 г.

Кюфтета в бял сос

Винаги съм си мислела че това е една от онези рецепти, които всеки знае. И че няма смисъл да пиша специална публикация за нея. Но след няколко опита, които не се харесаха, реших че не всички рецепти са еднакви. И не е лошо да имам тази, която на нас ни е допаднала.След като я видях в блога El's home cooking и я изпробвахме, реших че това е нашата рецепта.Въпреки че пропуснах някои от продуктите- майка не обича ориза в кюфтетата, а пък аз не слагам зеленчуци в бульона.

Продукти

600-700 гр крайма
черен пипер
чубрица
кимион
1 кофичка кисело мляко
2 жълтъка
6 с.л. брашно
2 с.л. Маги 10 зеленчука
пресен магданоз

Приготвяне

Каймата се омесва с подправките без Маги. Правят се не големи кюфтета ( колкото 1 хапка). Слага се да заври тенджера с вода и 2те лъжици Маги. Когато заври се слагат кюфтетата и се варят докато се сварят изцяло. Жълтъците с млякото и брашното се разбиват до гладкост в робота. Сместа се слага на слаб огън и се бърка докато се появят мехурчета. Внимателно се налива от бульона и се бърка докато се получи гладка каша. Ако се образуват бучки се пуска отново в робота.  Връща се на котлона.Слагат се кюфтенцата и котлона се изключва.Ръси се наситнен пресен магданоз.

Добър апетит!









Няма коментари:

Публикуване на коментар