Обичам да откривам нови рецепти, които да изпробвам. Често от списъка с продуктите или снимките, преценявам че една рецепта ще се хареса удома. Случва се и да сбъркам, но в този случай определено не е така. Получи се голяма вкуснотия и бързам да запиша рецепата. Благодарности на авторката на Кулинарна разходка , че сподели тази рецепта.
Продукти
300-400 гр пилешко месо
1 глава лук
1-2 моркова
1 топка фиде
30 гр масло
2 с.л. брашно
2 с.л. Маги 10 зеленчука
за застройка
1 жълтък
3 с.л. кисело мляко
1 с.л. брашно
3 с.л. лимонов сок
Приготвяне
Месото се сварява с лука и моркова, нарязани на ситно. Накъсва се.Брашното се запържва в маслото. Разрежда се с прецедения бульон от варенето.Добавят се зеленчуците и месото, както и подправката. Слага се фидето и се вари докато стане готово.Продуктите за застройката се разбиват. В нея се налива малко от топлата супа и се разбърква докато се смесят. Сипват се обратно и се оставя да заври, след което се изключва.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар