meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Домашен шоколадов крем meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 1 октомври 2018 г.

Домашен шоколадов крем

В последно време ми се хапваше шоколадов крем. Всъщност опитах страхотен такъв при една дама, която приготвя храна за вкъщи. И реших че трябва да направя нещо такова и удома. Нямах успех с откриването на тайната съставка, но пък се получи доста вкусен домашен шоколадов крем. Така че записвам рецептата, за да си го приготвя отново някой път. Пък до тогава може да успея да склоня дамата да ми даде рецептата на този нейн прекрасен крем.
А днешната рецепта е от Готвенето всъщност е любов .

Продукти

1 литър прясно мляко
4 с.л. брашно
12 с.л. захар
4 яйца
2 ванилии
100 гр натурално какао (аз обожавам Йон)

Приготвяне

Млякото със захарта се кипва на котолона. В робота се разбиват яйцата и брашното. Налива  се прясното мляко. Връща се на котлона и се бърка непрекъснато докато се сгъсти до желаната гъстота.Връща се в робота за да се разбие отново, да няма бучки и се добавят ванилията и какаото.Бърка се докато се смесят напълно и се разсипва в купички.Оставя се в хладилника да се охлади напълно.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар