meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Бретцел кренвиршки meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 26 септември 2018 г.

Бретцел кренвиршки

Отдавна не съм публикувала нищо ново.Просто така се стекоха нещата, че или нямах време да готвя или приготвях нещо стара и изпитано.Но ето че изскочи една рецепта, която просто нямаше как да не опитам. Много ми допадна и затова естествено я записвам.Преминах през няколко сайта, в които я срещнах, но пълната версия беше в сайта на София мел .

Продукти

1 и 1/2 ч.ч. вода
1 суха мая
2 с.л. захар
1 с.л. сол
60 гр масло
1 яйце и 1 белтък
4 и 1/2 ч.ч. брашно
4 кренвирша

1/2 ч.ч. сода за хляб
вода
жълтък разбит с малко вода

Приготвяне

Разбих яйцето и белтъка, добавих водата, солта, захарта и стопеното масло. Накрая и брашното . Разбърках и добавих маята.Бърка се докато се получи меко и нелепнещо тесто и ако е нужно се добавя още брашно. Оставя се на топло да удвои обема си. Разделя се на 4 топки и всяка се разточва на кора.Кренвиршите се режат на половина напречно и после още на половина надлъжно.Режат се дебели ленти от тестото (около два пръста) и се завиват около кренвирша. Водата се слага със содата да заври и кренвиршките се пускат вътре за около 2 минути. Вадят се върху хартия за печене с решетеста лъжица. Мажат се с разбития жълтък и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто-кафява коричка.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар