От известно време заглеждам тази чорба от турската кухня.Не съм свикнала да правя супа без зеленчуци. Но пък реших да пробвам и нещо не толкова традиционно. Харесах си предложението наВаня Джорджевич. Супата се получи добре и се хареса, какво повече да иска човек.
Продукти
1 л бульон (всъщност аз направих двойна доза)
80 гр ориз
1 яйце
1 с.л. брашно
200 гр кисело мляко
2 с.л. масло
джоджен
Приготвяне
Оризът се сварява в бульона до готовност.Яйцето, брашното и млякото се разбиват хубаво.Налива се малко от бульона в млечната смес, като се бърка непрекъснато за да се изравни температурата.Сипва се в останалия бульон.Маслото се разстопява и се добавя джоджена. На мен ми хареса с много щедра доза джоджен. Сипва се в чорбата.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар