meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Яйла чорба meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 9 февруари 2018 г.

Яйла чорба

От известно време заглеждам тази чорба от турската кухня.Не съм свикнала да правя супа без зеленчуци. Но пък реших да пробвам и нещо не толкова традиционно. Харесах си предложението наВаня Джорджевич. Супата се получи добре и се хареса, какво повече да иска човек.

Продукти

1 л бульон (всъщност аз направих двойна доза)
80 гр ориз
1 яйце
1 с.л. брашно
200 гр кисело мляко
2 с.л. масло
джоджен

Приготвяне

Оризът се сварява в бульона до готовност.Яйцето, брашното и млякото се разбиват хубаво.Налива се малко от бульона в млечната смес, като се бърка непрекъснато за да се изравни температурата.Сипва се в останалия бульон.Маслото се разстопява и се добавя джоджена. На мен ми хареса с много щедра доза джоджен. Сипва се в чорбата.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар