meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Сочен сладкиш meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 21 февруари 2018 г.

Сочен сладкиш

Имам спомен от моето детство, че за празници майка често приготвяше този сладкиш. Питах я за рецептата, дори й го показах на някои архивни снимки, но тя казваше че не се сеща.При поредното подсещане обаче тя предположи че става дума за един от двата, които ми посочи в тефтера си с рецепти. Избрах да приготвя този и се оказа че към познала. Но пък някой път ще опитам и другия.Кой знае, може и той да е също толкова вкусен. И така, какво е нужно?

Продукти

2 ч.ч. брашно
2 с.л. какао
1 ч.ч.захар
1 кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
олио

сироп

1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
сока от 1 лимон или 1 есенция

крем желе

1 кофичка заквасена сметана от големите
1 ч.ч. захар
желатин

Приготвяне

Содата се разтваря в киселото мляко. Добавят се останалите съставки и се бърка до еднородна смес. Изсипва се в намаслена тавичка и се пече до суха клечка. Когато изстине напълно се залива със сиропа. За сиропа продуктите се смесват и се слагат да заврат.Сметаната се разбива със захарта и се добавя желатинът. Той предварително се  накисва в студена вода и след като набъбне се налива малко гореща вода докато се разтвори.





Няма коментари:

Публикуване на коментар