meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Луга хлебчета meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 31 декември 2017 г.

Луга хлебчета

Всъщност правя тези хлебчета за втори път. Нямам обяснение защо не записах рецептата още първия път, след като пожънаха голям успех, но сега  ще поправя тази грешка. След като и втория път, когато ги опитахме, единодушно им писахме 6+, значми наистина си струват. Идеята е на Елена Димитрова от El s home cooking.

Продукти

250 мл вода
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
3 с.л. олио
брашно за меко тесто

7 с.л. сода бикарбонат
2 л. вода

Приготвяне

От изброените продукти се замесва меко тесто и се оставя на топло докато ,двои обема си. Оформят се топки, колкото топки за тенис. Водата се слага да заври, отдръпва се от огъня и се слага содата. Връща се на котлона и се бърка докато спре да се пени. Слагат се топчетата за по 1 минута и се обръщат. След още 1 минута се вадят, отцеждат се и се слагат в тава застлана с хартия за печене. Пекат се в превратилено загрята до 200 градуса фурна. По желание може преди печене да се направят разрези с остър нож и да се наръсят с едра морска сол.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар