Всъщност правя тези хлебчета за втори път. Нямам обяснение защо не записах рецептата още първия път, след като пожънаха голям успех, но сега ще поправя тази грешка. След като и втория път, когато ги опитахме, единодушно им писахме 6+, значми наистина си струват. Идеята е на Елена Димитрова от El s home cooking.
Продукти
250 мл вода
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
3 с.л. олио
брашно за меко тесто
7 с.л. сода бикарбонат
2 л. вода
Приготвяне
От изброените продукти се замесва меко тесто и се оставя на топло докато ,двои обема си. Оформят се топки, колкото топки за тенис. Водата се слага да заври, отдръпва се от огъня и се слага содата. Връща се на котлона и се бърка докато спре да се пени. Слагат се топчетата за по 1 минута и се обръщат. След още 1 минута се вадят, отцеждат се и се слагат в тава застлана с хартия за печене. Пекат се в превратилено загрята до 200 градуса фурна. По желание може преди печене да се направят разрези с остър нож и да се наръсят с едра морска сол.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар