Какво правим когато имаме останало кокосово мляко в хладилника? Търсим рецепта, с която да го използваме , разбира се. И така въобще не се чудих коя рецепта от списъка да приготвя-веднага се спрях на предложението на Ани Шакарян и Вкуснотека.Така е, някои рецепти просто изпреварват другите. Само да спомена, че всичко изчезна и питаха за още. Оризът го приготвих по мой начин, но и от него нищо не остана за другия ден.
Продукти
600-700 гр пилешко филе
1 консерва кокосово мляко (не беше налична цяла, но...)
1 ч.л. къри
1 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л кимион
черен пипер
за ориза
2 ч.ч ориз
4 ч.ч. вода
1 с.л. Маги 10 зеленчука
1 ч.л. къри
1 с.л. олио
Приготвяне
Месото се нарязва на хапки и се запържва до златисто. Държа да отбележа че го правя на тефлонов тиган и не използва мазнина.Слагат се подправките и се оставя няколо минути да пуснат ароматите си. Налива се кокосовото мляко и се оставя да покъкри около 20-30 минути.
Оризът се сварява до полуготовност. Оставя се да поеме останалата вода. Слагат се подправките и олиото и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар