meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Сутляш meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 18 септември 2017 г.

Сутляш

Баба ми наричаше сутляш млякото с ориз. Някъде тази дума е непозната, казват му просто мляко с ориз. Наскоро обаче попаднах на информация, че всъщност сутляш е мляко с ориз, но не точно както сме свикнали. Имах за задача да направя десерт с наличните вкъщи продукти, а изборът определено не беше голям. И се сетих за сутляш-време е значи да го изпробвам.Избрах рецепта от сайта Бистро .Мисля че доста се хареса вкъщи, плюсовете му са че продуктите са почти винаги налични, така че щом ни се дояде нещо сладко без да ни се ходи до магазина, е отлично решение.

Продукти

1 ч.ч. ориз
2 ч.ч. вода
1 л. мляко
1 ч.ч. захар
2 ванилии
2 жълтъка
2 с.л. натурално нишесте

Приготвяне

Оризът се сварява във водата до полу-готовност. 800 мл от млякото се слага със захарта на котлона. Другото мляко се разбива с жълтъците и нишестето. Когато млякото заври, оризът се изсипва и на тънка струйка при непрекъснато бъркане се сипва яйчната смес. Намалява се котлона и се вари 10тина минути. Бърка се непрекъснато. Ароматизира се с ванилията. Изсипва се в купички за крем карамел или тавичка. Слага се да се пече на водна баня и горен реотан на 180 градуса до кафеникаво-златиста коричка.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар