meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Шакшука meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 18 септември 2017 г.

Шакшука

Иначе казано яйца по арабски или почти миш-маш, но не съвсем. Всъщност обичам яйца с домати. Отдавна заглеждам тази рецепта, но множеството коментари, че това си е почти миш-маш или яйца в доматен сос ме спираше да я приготвя. Така де като ми се яде миш-маш си правя и толкова. Но днес реших че ми се ядат яйца. И какво пък, ще я пробвам щом е толкова нашумяла тази шакшука.За основа израх предложението Кулинарно в кухнята с Йоана Определено не остана нищо за утре...За другия път си отбелязвам да оставя повечко сос. Защото ще има друг път.

Продукти

6 яйца
1 глава лук
1 кг домати ( избрах си консервни)
200 гр сирене
2 червени чушки
сол
1 ч.л.кимион
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л.къри
1 ч.л. червен пипер
магданоз

Приготвяне

Лукът се нарязва на тънки полумесеци, а чушката на жулиени.Слагат се в тавичка да се запекат докато поомекнат. Добавят се подправките и се оставят за 3-4 минути да си отделят ароматите. Доматите се нарязват на ситни кубчета и се слагат при поомекналите зеленчуци.Заливат се с 200 мл гореща вода.Готвят се докато се поизпари водата.Правят се гнезда и се чукват яйцата като се стараете да запазие жълтъците цели. Запича се до готовност на яйцата. Натрошава се сиренето и се оставя малко докато се разтопи. Ръси се с наситнен магданоз.

Добър апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар