Иначе казано яйца по арабски или почти миш-маш, но не съвсем. Всъщност обичам яйца с домати. Отдавна заглеждам тази рецепта, но множеството коментари, че това си е почти миш-маш или яйца в доматен сос ме спираше да я приготвя. Така де като ми се яде миш-маш си правя и толкова. Но днес реших че ми се ядат яйца. И какво пък, ще я пробвам щом е толкова нашумяла тази шакшука.За основа израх предложението Кулинарно в кухнята с Йоана Определено не остана нищо за утре...За другия път си отбелязвам да оставя повечко сос. Защото ще има друг път.
Продукти
6 яйца
1 глава лук
1 кг домати ( избрах си консервни)
200 гр сирене
2 червени чушки
сол
1 ч.л.кимион
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л.къри
1 ч.л. червен пипер
магданоз
Приготвяне
Лукът се нарязва на тънки полумесеци, а чушката на жулиени.Слагат се в тавичка да се запекат докато поомекнат. Добавят се подправките и се оставят за 3-4 минути да си отделят ароматите. Доматите се нарязват на ситни кубчета и се слагат при поомекналите зеленчуци.Заливат се с 200 мл гореща вода.Готвят се докато се поизпари водата.Правят се гнезда и се чукват яйцата като се стараете да запазие жълтъците цели. Запича се до готовност на яйцата. Натрошава се сиренето и се оставя малко докато се разтопи. Ръси се с наситнен магданоз.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар