meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Ароматен италиански хляб с билки и маслини....и квас meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 19 август 2017 г.

Ароматен италиански хляб с билки и маслини....и квас

Отдавна съм си набелязала тази рецепта от сайта Kitchen and hobby и чаках удобен случай да я приготвя. Само че тази седмица много ми се искаше да направя и хляб с квас, за да експериментирам нещо, което видях. И накрая направих две в едно. Италиански  хляб с квас.Получи се голяма ввкусотия, която изчезна за отрицателно време.Ето какво използвах и как го направих.

Продукти

1 кг брашно
600 мл вода
200 гр квас
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
6 с.л. зехтин
5 с.л. кисело мляко
маслини без костилки, нарязани
пресни розмарин и риган ( аз нямах и ползвах сухи)
семена за наръсване

Приготвяне

Замесва се тесто от кваса, брашното и водата. Оставя се за един час да втасва. Добавят се останалите продукти и хубаво се размесва.Оставя се половин час. Прави се разтегляне.Оставя се да почива още един час и пак се разтегля. Оставя се два часа. Прехвърля се в съда за печене, оформя се и се оставя още два часа да втаса ( според температурата може повече или по-малко, следи се за готовност) Маже се с олио или разбито яцйе, ръси се със семена и се пече до готовност.
Добър апетит!







Няма коментари:

Публикуване на коментар