meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Запеканка с картофи, шунка и кисели краставички meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 25 юли 2017 г.

Запеканка с картофи, шунка и кисели краставички

Това е лесна и вкусна вечеря, предложена от сайта Аз готвя. Обичам ястия с картофи и често си набелязвам такива за приготвяне. Само че преглеждайки любимите ми блогове и страници или попадайки случайно на нови такива, списъка расте и расте.Понякога пък домашните дават заявка за нещо определено и приготвянето на избраното ястие се проточва във времето. И с това се случи така, но ето че и на него му дойде реда.Оказа се вкусна и затова я записвам за когато ни се прииска пак да си я хапнем.

Продукти

1-1.5 кг картофи
400 шунка или пушено филе
200 мл течна сметана
1 яйце
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. брашно
сол
2-3 кисели краставички
кашкавал

Приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се и се режат на кръгчета. Реди се един ред, отгоре се слага шунката на кубчета, краставичката на колелца и се реди втори ред картофи.Сметаната, млякото,яйцето и брашното се разбиват и ястието се залива с него.Отгоре се настъргва кашкавал и се запича за 20 тина минути.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар