До сега лещата винаги се е готвила по един начин удома.Но когато попаднах на тази рецепта в сайта Бон апетит решиих че мога да наруша традицията.Оказа се че всички я харесаха. И ето я тук-в моята виртуална тетрадка с рецепти.
Продукти
300 гр леща
1 малка консерва домати
1/2 ч.л.кориандър на зърна
1 ч.л. кимион на зърна1 ч.л. куркума
1 ч.л. сол
джинджифил
3 яйца
Приготвяне
Лещата се сварява и отцежда.Доматите се пасират, налива се около полоин чаена чаша вода и се слагат на котлона да поврат десетина минути. Коато са готови се слагат куркумата и джинджифила.Кориандъра и кимиона се запичат на сух, сгорещен тиган за минута-две. Счукват се в хаванче. Добавят се към лещата, слагат се доматите и се изсипват в три гювечета. Прави се по една дупка в средата и се чуква по едно яйце. Запичат се докато яйцето се забули.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар