meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Сладки Прасковки meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 30 януари 2017 г.

Сладки Прасковки

Голямата ми дъщеря е голяма фенка на въпросните сладки, затова реших да я изненадам като ги приготвя у дома.Рецептата е от сайта Супичка защото аз да си призная ги правя за пръв път.

Продукти

6 ч.ч. брашно
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
2 ч.л. амонячна сода
100 гр меко масло
1 ч.ч. мармалад по избор
трохите от сладките
орехи по желание
жълта и червена сладкарска боя
кристална захар за овалване

Приготвяне

Содата се слага в киселото мляко. Яйцата се разбиват със захрата и млякото се добавя към тях.Добавя се олиото и 4 ч.ч. брашно. Бърка се хубаво и се оставя 1 час да престои.Слагат се останалите 2 ч.ч. брашно и се меси меко, нелепнещо тесто. С намаслени ръце се късат малки късчета тесто и се оформят на гладки топчета.Редят се върху хартия за печене. Пекат се в предваритено загрята на 170 градуса фурна, задължително без вентилатор. Готови са за около 25 минути. Когато се извадят, се издълбават. Трохите се смесват с мармалада и маслото и ако желаете орехи. С тази смес се пълнят издълбаните сладки, слепват се по две. В купичка се разтваря по малко от двете бои според указанията на опаковката и половината сладка се топва в едната боя, а другата в другата боя. Овалват се в кристалната захар.
Добър апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар