На тази рецепта попаднах в един от скорошните броеве на Кулинарен журнал. С половинката обаче единодушно решихме че повече ще й пасва скумрия. Така че този път я приготвих според оригиналната рецепта, но другия път определено ще заложа на скумрия.
Продукти
750 гр скумрия
1-2 тиквички
1-2 червени чушки
1 ч.л. млян кориандър
1 ч.л. кориандър на зърна
черен пипер млян
10-12 маслини без костилки
1 малка консерва домати на кубчета
магданоз
Приготвяне
В намаслена тавичка се редят тиквичките, нарязани на полумесеци и рибата на парчета. Запичат се за около 30-40 минути. Кориандъра на зърна се запича на сух тефлонов тиган докато започне да пука и се счуква в хаванче.Към рибата се добавят маслините, доматите и подправките и се пече за още около 20-30 минути. Наръсва се с наситнен магданоз.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар