meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Рибена яхния с маслини в доматен сос meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 31 октомври 2016 г.

Рибена яхния с маслини в доматен сос

На тази рецепта попаднах в един от скорошните броеве на Кулинарен журнал. С половинката обаче единодушно решихме че повече ще й пасва скумрия. Така че този път я приготвих според оригиналната рецепта, но другия път определено ще заложа на скумрия.

Продукти

750 гр скумрия
1-2 тиквички
1-2 червени чушки
1 ч.л. млян кориандър
1 ч.л. кориандър на зърна
черен пипер млян
10-12 маслини без костилки
1 малка консерва домати на кубчета
магданоз

Приготвяне

В намаслена тавичка се редят тиквичките, нарязани на полумесеци и рибата на парчета. Запичат се за около 30-40 минути. Кориандъра на зърна се запича на сух тефлонов тиган докато започне да пука и се счуква в хаванче.Към рибата се добавят маслините, доматите и подправките и се пече за още около 20-30 минути. Наръсва се с наситнен магданоз.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар