meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Блини meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 7 октомври 2016 г.

Блини

Децата обожават палачинки във всякакви варианти. В интернет попаднах на сайта Вкусни хрумки с Дани и там снимките изглеждаха толкова апетитни, че не се въздържах и веднага ги приготвих. За тези, които не знаят блините са руски палачинки.Естествено децата поискаха скоро пак да им направя и ето защо бързам да запиша рецептата.

Продукти

3 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. кисело мляко
1 кубче мая (или 1 пакет суха)
1 и 1/2 ч.ч брашно
1 ч.л. захар
1 ванилия

Приготвяне

Жълтъците се разделят от белтъците.Маята се разтваря в прясното мляко.Жълтъците се разбиват с киселото мляко и се добавя пряснто мляко.Оставя се на топло около 1 час.Белтъците се разбиват на сняг. Внимателно се добавят към сместа, заедно със солта, захарта и ванилията.Ако ви се стори гъста добавете мляко, а ако е рядка брашно. Трябва да е смес малко по-гъста от боза.Аз използвам малко черпаче с което сипвам в сгорещения тиган.Правят се малки елипси и хубаво се запичат от двете страни, но не на максимална степен за да не загорят.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар