meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Блага лютеница meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 23 август 2016 г.

Блага лютеница

Доста отдавна не съм публикувала тук. Какво да се прави лятото е сезонът на скарата в нашето семейство. Хапваме нещо на бързо, на скара или просто сирене и салата. Тези дни бях сама вкъщи и ме засърбяха ръцете да направя нещо, за което иначе едва ли ще имам време. Харесах тази рецепта ето ТУК. Естествено веднага реших че трябва да я опитам. Но намалих продуктите от оригинала наполовина защото не знам до колко домашните ще искат лютеница не от магазина. За мен стана чудесна. Стискайте палци и домашните да я харесат.

Продукти

1  1/2 кг домати ( аз ползвах консервни)
1  1/2 кг патладжани
1/2 кг. моркови
2  1/2 кг. червени чушки
1-1 1/2 с.л. сол
100 мл олио
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смлян ким
1 ч.л. черен пипер
2 с.л. захар

Приготвяне

Зеленчуците се измиват и се почистват от семките. Патладжана и чушките се опичат (може във фурната за по-бързо) Доматите се смилат и също се слагат да се пекат за около час (докато започнат да се сгъстяват и водата се изпари) Бърка се често за да не загори . Морковите се сваряват. Чушките и патладжаните се обелват и заедно с  морковите се пасират.Когато доматите са готови се налива олиото и се оставя да се готвят още 5 минути.Добавят се останалите зеленчуци и подправките и се бърка хубаво.Бърка се често и след 15тина минути може да се отстрани от огъня. Насипва се в бурканчета и веднага се затварят за да се използва топлината за по-хубаво затваряне на капачките. Слагат се в съд с вода и 5 минути след завиране са готови. От тази доза излизат 12-13 бурканчета от купешка лютеница.

Добър апетит!







Няма коментари:

Публикуване на коментар