Лятото е сезонът на бързата храна. Когато само желанието да е вкусно не стига. Но пък и без това не може. Избрала съм тази рецепта преди известно време от сайта За жената и тези дни реших да я опитаме. Абсолютно отговори на критериите на лятото-бързо и вкусно.
Продукти
10 яйца
4-5 домата ( или 1 буркан домати на кубчета)
1 ч.ч. сварен бял боб
1 ч.ч. сварена царевица
1 чушка
1 глава лук
риган
сол
магданоз
1 с.л. оцет
Приготвяне
Кипва се вода с 1 с.л. оцет и в нея едно по едно се чукват яйцата. Варят се 5-10 минути до желаната твърдост. .Наситнените лук и чушка се слагат да се задушат на котлона и се довавят пасираните домати или доматите на кубчета. Оставя се да поврат докато водата се изпари почти напълно. Слагат се подправките и сосът се пасира. Добавят се боба и царевицата, а най-отгоре яйцата. Ръси се с наситнен магданоз.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар