meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Поширани яйца по селски meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 10 юли 2016 г.

Поширани яйца по селски

Лятото е сезонът на бързата храна. Когато само желанието да е вкусно не стига.  Но пък и без това не може. Избрала съм тази рецепта преди известно време от сайта За жената и тези дни реших да я опитаме. Абсолютно отговори на критериите на лятото-бързо и вкусно.

Продукти

10 яйца
4-5 домата ( или 1 буркан домати на кубчета)
1 ч.ч. сварен бял боб
1 ч.ч. сварена царевица
1 чушка
1 глава лук
риган
сол
магданоз
1 с.л. оцет

Приготвяне

Кипва се вода с 1 с.л. оцет и в нея едно по едно се чукват яйцата. Варят се 5-10 минути до желаната твърдост. .Наситнените лук и чушка се слагат да се задушат на котлона и се довавят пасираните домати или доматите на кубчета. Оставя се да поврат докато водата се изпари почти напълно. Слагат се подправките и сосът се пасира. Добавят се боба и царевицата, а най-отгоре яйцата. Ръси се с наситнен магданоз. 

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар