Наскоро докато се чудех как да разнообразия диетичното си меню попаднах на една страхотна рецепта. Всъщност в оригинал е Сарми с листа от лапад и е предложена от страхотния сайт И да похапнем... Но уви не се справих с приготвянето на листата за сарми и за по-лесно ги нарязах в ориза.Получи се голяма вкуснотия, която дори голямата ми дъщеря ( а тя не е голям любител на гъбите) много хареса.
Продукти
1/2 ч.ч. ориз
3-4 големи гъби ( аз обожавам гъби и колкото повече, по-добре)
2 моркова
1 глава лук
1 връзка листа лапад
черен пипер
кимион
сол
Приготвяне
Лукът и морковите се режат на ситно и се задушават. Добавят се гъбите. След 5-6 минути се добавя ориза и гореща вода около 3 ч.ч. Когато заври се намалява и се оставя да къкри до пълно сготвяне на ориза. Преди да е извряла съвсем водата се добавя нарязания лапад . Слагат се подправките и се пресипва в тавичка. Пече се за около 30 минути. Ако искате по-сух ориз повече време, ако искате по-сочен по-малко.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар