meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Домашен топъл шоколад meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 4 май 2016 г.

Домашен топъл шоколад

Децата обичат топъл шоколад и когато пазаруват с баба си винаги я молят да им купи от автомата в магазина. Един ден обаче се случи така че той не работеше и те бяха доста разочаровани. А на мен точно тогава ми беше попаднала тази рецепта от сайта Миш-Маш и реших да ги изненадам. Всички удома останахме очаровани и затова записвам рецептата.

Продукти

1 млечен шоколад ( в оригинал черен, но аз кой знае защо винаги предпочитам да ползвам млечен)
400 мл. прясно мляко
канела
сладкарска сметана

Приготвяне

Шоколадът с малко мляко се разстопява на водна баня. Прясното мляко се подгрява и на тънка струйка се налива при разстопения шоколад като се бърка до пълното им смесване. Оставя се няколко минути на огъня и след това се добавя канелата. Налива се в чашите и отгоре се слага сладкарска сметана. По желание към сместа може да се добави малко мед и како, но според мен е достатъчно сладко.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар