meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Погача с многолистно маслено тесто meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 11 април 2016 г.

Погача с многолистно маслено тесто

Вкъщи обичаме питки. Топли и ухаещи, намазани с масло и поръсени с шарена сол. Даже много ги обичаме. Затова когато съм почивка обичам да зарадвам любимите си хора като им приготвя домашна питка. Тази си набелязах в сайта Къкрещо гърненце. Похапнахме я с голямо удоволстдвие.

Продукти

300 мл прясно мляко
1 кубче мая
2 яйца
малко олио ( спивам на око)
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
брашно за меко тесто
100 гр. меко масло
семена за поръсване

Приготвяне

Маята се разтваря в топлото мляко. Яйцата хубаво се разбиват и част от тях се оставя за намазване. Другата част се добавя към прясното мляко и заедно с останалите продукти без маслото се замесва меко тесто. Оставя се на топло около час за да удвои обема си. Късат се четири топки и се разточват на кора. Всяка се маже с масло и се редят една върху друга.Сгъват се наполовина и се разточват до дебелина 2 см. После пак се сгъват на две и се разточват. При третото сгъване се разточват на кръг. Режат се триъгълници и се завиват на кифлички. Редят се в тава, мажат се с разбитите яйца и се ръсят със семена по избор. Готовата питка се оставя на топло за да втаса отново за около 30-40 минути. Пече се до суха клечка.

Добър апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар