meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Домашна бисквитена торта с извара и плодове meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 10 април 2016 г.

Домашна бисквитена торта с извара и плодове

Има рецепти, които просто са любов от пръв поглед. Всъщност в тази рецепта се влюбих още от заглавието. Беше просто предчуствие, че става дума за нещо много вкусно. А когато видях снимките в сайта Вкуснотека беше любов от пръв поглед. И знаех че ще я приготвя при първия удобен случай ( за което разбира се не чаках много). Разбира се моята снимка не е толкова изкушаваща защото не съм такава майсторка, но какво да се прави. А и използвах различни плодове за украса. Просто такива имах в момента.

Продукти

2 пакета чаени бисквити
100 гр масло
3 яйца
1 ч.ч. захар
400 гр. извара
1 с.л. какао ( по възможност натурално)
1 ванилия

продукти за крема

400 гр. цедено мляко
захар на вкус
ванилия

плодове
в оригинал 500 гр ягоди, 2 банана и  2 кивита
аз използвах 2 ябълки и някорко вишни за контраст


Приготвяне

Яйцата и захарта се бъркат на водна баня за около 3-4 минути докато станат на пухкава кремообразна смес. Бисквитите се натрошават в дълбока купа и се заливат с разстопеното масло. Когато яйчената смес се охлади се добавя изварата и хубаво се разбърква с миксера или в робота.Добавят се ванилията и какаото и се изсипва при бисквитите като се обърква хубаво всичко.Сместа се слага в тава с подвижно дъно, заглажда се и се оставя да стегне в хладилник за 24 часа. Продуктите за крема се разбиват и се изсипват върху бисквитения блат. Отгоре се редят плодовете, напръскани с малко лимонов сок за да не потъмняват.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар