Преди време изпробвах тази яхния и се хареса удома. Ето че й идва реда да я запиша в кулинартана ми тетрадка. Попаднах на нея в сайта Кулинар.
Продукти
700-800 гр кайма
подправки за кайма по избор ( аз слагам чубрица, черен пипер и кимион)
2 моркова
1 глава лук
800 гр домати от консерва
червен пипер
Маги 10 зеленчука
магданоз
5 яйца
Приготвяне
Каймата се омесва с подправките и се оформят кюфтенцата. Слагат се да се пекат в намаслена тавичка. Морковите и лука се нарязват на ситно (аз ги смилам в робота) и се запържват в тефлонов тиган с много малко мазнина. Добавят се доматите и подправката плюс малко вода и се оставя да покъкрят на огъня до сготвянето на доматите. Когато кюфтенцата са готови се заливат с доматите и се запичат за кратко. Чукват се яйцата и се връщат във фурната до пълното сготвяне на яйцата. Ръсят се с наситнен магданоз.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар