meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Класически Баварски крем meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 9 март 2016 г.

Класически Баварски крем

Харесах тази рецепта от първ поглед.Понякога просто виждам нещо и решавам че трябва да го опитам. Така се случи и с този крем. Удома много допадна на всички ни и дори ми поръчаха пак да го приготвя. Затова надлежно записвам рецептата, която избрах от сайта Готвач.

Продукти

600 мл прясно мляко
3-4 с.л. нишесте ( в оригинал брашно, но аз никога не мога да получа добър крем с брашно)
5 яйца със стайна температура
220 гр захар
1 желатин
1 ванилия
250 мл течна сметана

Приготвяне

Жълтъците са разбиват на крем със захарта. Нишестето се размива с 100 мл прясно мляко и се добавя към жълтъците. Бърка се докато се разбие хубаво. 500 мл мляко се стоплят на водна баня.Към него се изсипва сместа. Бърка се няколко минути и се сваля от огъня. Желатинът се накисва в студена вода и когато млякото е престояла около 5 минути настрана, се налива в него с разбъркване. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към млечно-яйчната смес. Когато изстине почти напълно се добавя и разбитата с ванилията сметана. Оставя се поне за 12 часа в хладилник да стегне хубаво.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар