meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пилешко с ананас и червени чушки върху канапе от ориз meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 9 март 2016 г.

Пилешко с ананас и червени чушки върху канапе от ориз

Тези дни бях решила че ми се хапва ориз. По принцип съм голяма фенка на ориза, но гледам да не прекалявам защото еднообразието е скука. И се впуснах в търсене на подходяща нова рецепта, която да опитаме.Тази си харесах от сайта 1001 рецепти. Домашните също я одобриха ( нищо че децата малко се понамръщиха като разбраха че има чушки) Снимки обаче няма. За кой ли път.

Продукти

600-700 гр пилешко филе или месо от бут без кожа
1 консерва ананас на кубчета
2-3 червени чушки
50 мл. соев сос
100 мл бяло вино
4 с.л. мед
2 ч.ч. ориз
Маги 10 зеленчука

Приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се запича. Добавят се нарязаните чушки и когато поомекнат се изсипва виното. Щом се изпари се добавя ананасът заедно със сока от консервата, соевия сос и медът.Пече се до готовност на месото и се сервира върху сварен ориз, наръсен с универсалната подправка.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар