В работата често си говорим за рецепти. Особено около обед или привечер :) Всъщност повечето споделяме идеята че ако не обичаш нещо просто не си го опитал добре приготвено. Затова често обменяме идеи за различни ястия, които сме опитали и одобрили. Тази рецепта ми сподели Руди и след като я приготвих определено смятам, че си струва да бъде записана във виртуалната ми тетрадка с рецепти. Интересното е че вторият път когато я приготвих дае на мъжа ми му хареса, а той по принцип признава тиквичките само пържени и залети с кисело мляко. Яхнийката е много вкусна и особено подходяща за пролетния сезон защото е лека и засищаща.Подобна рацепта намерих и
ТУК
Продукти
2-3 тиквички
2-3 картофа
1 глава лук
2 бр моркови
1/3 ч.ч. ориз
2 ч.л. червен пипер
копър
Приготвяне
Нарязваме картофите, морковите,лука и тиквичките на кубчета и ги слагаме да се варят в малко вода. Може да се добави половин кубче бульон или 1 с.л. Маги 10 зеленчука. Червеният пипер се разтваря в малко олио и се добавя. Слага се оризът и се вари до готовност. Накрая се наръсва с наситнен копър или магданоз.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар