meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Хляб с масло и билки meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 19 март 2016 г.

Хляб с масло и билки

Всъщост оригиналното заглавие е Лесен за разчупване хляб със зехтин,билки и чесън. Само че нямах зехтин и го направих с масло.И чесъна пропуснах заради половинката. Няма нищо по- хубаво от уханен топъл хляб... И така  търсейки вдъхновение за семейната вечеря, в една кулинарна група попаднах на позната снимка. Сетих се че съм я виждала вече някъде и се оказа чме това е сайта Кулинарно. Изчезна за отрицателно време тази вкусотия.

Продукти

300  мл топла вода
брашно за меко тесто
1 суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар

масло
зелени подправки според вкуса 

Приготвяне

От пордуктите са замесва меко тесто и се оставя на топло да удвои обема си.Маслото се разтопява и се смесва със ситно нарязаните подправки.Разточва се на кора и се намазва с овкусеното масло.Реже са напряко на 5-6 парчета.Поставят се една върху друго.Отново се реже напряко на 5 парчета.Редят се в тавичка и се оставят за още 30 минути да втасат.Пече се в предварително загрята до 220 градука фурна до суха клечка.

Добър апетит!









Няма коментари:

Публикуване на коментар