Всъщост оригиналното заглавие е Лесен за разчупване хляб със зехтин,билки и чесън. Само че нямах зехтин и го направих с масло.И чесъна пропуснах заради половинката. Няма нищо по- хубаво от уханен топъл хляб... И така търсейки вдъхновение за семейната вечеря, в една кулинарна група попаднах на позната снимка. Сетих се че съм я виждала вече някъде и се оказа чме това е сайта Кулинарно. Изчезна за отрицателно време тази вкусотия.
Продукти
300 мл топла вода
брашно за меко тесто
1 суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
масло
зелени подправки според вкуса
Приготвяне
От пордуктите са замесва меко тесто и се оставя на топло да удвои обема си.Маслото се разтопява и се смесва със ситно нарязаните подправки.Разточва се на кора и се намазва с овкусеното масло.Реже са напряко на 5-6 парчета.Поставят се една върху друго.Отново се реже напряко на 5 парчета.Редят се в тавичка и се оставят за още 30 минути да втасат.Пече се в предварително загрята до 220 градука фурна до суха клечка.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар