Тази рецепта си харесах преди доста време в един брой на Гответе с мен. Но тай като списанията удома често си сменят местоположението, едва на скоро попадайки отново на нея реших, че трябва да я опитаме. Ние по принцип сме фенове на крем супите, така че тази лесно се нареди в списъка с харесваните. Затова я записвам тук, поне няма да се чудя къде точно съм сложиа списанието с точните продукти. Ето ги и тях.
Продукти
половин глава целина
3 картофа
2 стръка праз
200 мл течна сметана
няколко пилешки фенера (в последно време попаднам на някакви малки парчета, по които почти няма месо затово използвам повече )
1-2 с.л. Маги 10 зеленчука
Приготвяне
Картофите, праза и целината се нарязват на едро. Фенерите се слагат да се варят и след като се отпенят се слагат подправката и зеленчуците. Когато се сварят, месото се отделя от костите, а зеленчуците се пасират на пюре. Връщат се в тенджерата, изсипва се сметаната и част от бульона до желаната гъстота. Може да се сервира наръсена с смлян черен пипер и да се добавят кротони.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар