На рецептата за тези крекери попаднах съвсем случайно. Чудех се какво да спретна солено за почерпка в детската. И ги видях в блога на Теди Титова. Сториха ми се много вкусни и реших да заложа на тях. Оказа се че децата много са ги харесали затова ги спретнах и на домашните. Благодарности на авторката че сподели рецептата.
Продукти
1 яйце
1 ч.ч. брашно
3 с.л. масло
5 с.л. прясно мляко
5 с.л. олио
настърган на ситно кашкавал
микс от семена по избор ( аз имах маково семе, ким и сусам)
чубрица
1 с.л. бакпулвер
Приготвяне
В купа се смесват сухите съставки. Добавят се течните и се разбърква до получаване на меко тесто. При нужда се добавя още брашно или прясно мляко. Оставя се за половин час в хладилника. Разточва се на тънка кора и се изрязва във фора по избор. Пекат се до златис загар. Стават много хрупкави и вкусни.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар