Продукти
12 яйца
1 буркан домашно доматено пюре или лютеница
1 морков
1 чушка
кашкавал
3-4 с.л. течна сметана
1 глава лук
черен пипер
магданоз
Приготвяне
Яйцата се сваряват, обелват се и се разделят на половинки. Жълтъка се изважда в купа и се намачква с вилица. Добавя се сметаната, черния пипер и малко настърган кашкавал. С тази смес се пълнят половинките белтъци и се редят в намаслена тавичка. Лукът, морковът и чушката се запичат на тефлонов тиган. Добавя се доматеното пюре и малко вода и се оставя десетина минути да къкри на слаб огън. След това със соса се заливат яйцата, наръсва се с магданоза и най-отгоре с настърган кашкавал. Запича се за 15-20 минути и се сервира топло.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар