meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Мини кифлички Фантазия meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 8 декември 2015 г.

Мини кифлички Фантазия

Обичам понякога да преглеждам стари броеве на Кулинарен журнал в търсене на някоя рецепта, която е останала неоткрита. Всъщност тази рецепта бях забелязала още тогава, но не я приготвих и така си остана. Докато тези дни преглеждайки поредния стар брой не я видях и си казах че трябва да я опитаме. Получиха се страхотни меки и вкусни кифлички и децата ги похапнаха с удоволствие. Затова ги записвам да останат в архива, току виж пак поискали да ги приготвя.

Продукти

1 кубче мая
300 мл прясно мляко
4 яйца
1 ч.ч. захар
щипка сол
брашно за меко тесто
1/2 ч.ч. олио ( аз не слагам толкова)

за плънката

локум

Приготвяне

В топлото мляко се разтваря маята. Може да направите закваска с 1 с.л. захар и да оставите да шупне, но аз обикновенно го пропускам и директно приготвям тестото. Оставя се на топло да втаса докато удвои обема си. Правят се 8 топки и всяка се разточва на елипса. Режат се триъгълничета, слага се парченце локум и се завива кифличка. Маже се с разбит жълтък и се наръсва със захар по желание. Пекат се до златисто.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар