meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Солени триъгълници зиг-заг meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 4 декември 2015 г.

Солени триъгълници зиг-заг

Тази рецепта харесах преди време в сайта на Ваня Джорджевич. Но докато се чудя сега ли да я направя или друг път, все се намираше нещо да я изпревари. Докато един ден се оказа, че за закуска има тънко нарязано пушено филе, но няма хляб за сандвичи. И ето че решението дойде от самосебе си. Мъжът ми остана наистина очарован.

Продукти

500 мл. прясно мляко
1 кубче мая
1 ч.л.захар
1 с.л. сол
брашно за меко тесто
олио (аз сипвам на око или пропускам изобщо)

за плънка 

 тънко нарязан колбас

Приготвяне

Замесва се меко тесто и се оставя да втаса. Аз го приготвям от вечерта, прибирам го в хладилника и на сутринта приготвям топла закуска преди да изляза за работа. Тестото се разточва на кора, покрива се с колбаса и се навива на руло. Режат се тригълъничета, които се нареждат върху хартията за печене и ако имате време оставяте да втасат още веднъж. Може да се намажат с разбито яйце и да се наръсят със сусам. Пекат се до готовност.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар