Някъде ги наричат Американски палачинки, подобна е и рецептата на Родопските колачи. Аз ги намеих под това име в сайта Когато готвенето стане страст и за това така ги кръщавам. Приготвих ги преди известно време и децата ги харесаха. Днес успях да направя няколко макар и не много добри снимки и затова качвам рецептата.
Продукти
2 яйца
2 ч.ч. брашно ( аз слагам малко повече защото ми се вижда рядко тестото)
2 с.л. захар
2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.л. бакпулвер ( пише и сода, но аз не харесвам и не употребявам)
1 ванилия
1/4 ч.ч. олио
1/2 ч.л. сол
Приготвяне
Яйцата се разбиват с прясното млбяко и олиото. Добавят се сухите съставки и отново се разбива докато всичко се смеси хубаво. Може в миксер или робот, аз ползвам ръчен миксер. В сгорещен тефлонов тиган се сипва един черпак и се оставя да се разстеле от самосебе си. Не стават тънки като нашенските, но така ми харесват. Пекат се от двете страни до златист загар.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар