meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Султан кебап meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 28 октомври 2015 г.

Султан кебап

Има няколко групи в интернет, от които черпя идеи.Когато се чудя какво да приготвя ги преглеждам. Този път попаднах на рецепта от сайта Домашни вкусотии , която всички удома много харесаха. Снимки не успях да направя, но  си струва да опитате.Гарантирам.

Продукти

600-700 гр пилешко месо (аз го направих с обезкостени бутчета)
1 морков
1 глава лук
1 патладжан
3-4 с.л. лютеница
кори за баница
кимион
черен пипер
мащерка
магданоз

за бешамела

4 с.л. брашно
50 г.масло
500 мл прясно мляко
200 мл вода

кашкавал за наръсване

Приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се запича на тефлонов тиган без мазнина. Аз лично смлях морковите и лука в робота за по- лесно. Патладжана се реже на кубчета. Когато месото е готово се вади и се слагат зеленчуците. Запичат се отново без мазнина като може да се долее малко водичка за да не изгорят отвън,а вътре да са сурови. Аз на няколко пъти доливах по малко докато станаха готови. Накрая се добавя лютеницата, подправките ,месото и се разбърква. В купичка се слагат две кори, слага се плънка и се завиват. Редят се в тавичка застлана с хартия за печене и се заливат със соса бешамел. Приготвянето му става по следния начин. В маслото се запържва брашното и постепенно се разрежда с млякото и водата. Бърка се докато се сгъсти до желаната гъстота. Ако има бучки може да се пусне в робота за кратко.
Запичате корите с плънката и бешамела и преди да извадите от фурната се ръси с настърган кашкавал. Оставете леко да се разстопи.

Добър апетит!







Няма коментари:

Публикуване на коментар