meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Лимонов сладкиш meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Лимонов сладкиш

Оставането без интернет понякога е полезно. Наскоро ми се повреди компютъра и реших да се завърна към книгите и списанията в търсенето на нови рецепти. Преглеждайки един стар брой на Кулинарен журнал, се зачетох в съставките на един сладкиш. И реших че непремено трябва да го опитам.Иначе снимката не е нещо особено, явно щом досега не съм била изкушена да го приготвя.Което се оказа пропуск.Много вкусен излезе. Та така когато отвреме на време остана без достъп до компютър откривам рецепти, които иначе бих пропуснала.

Продукти

за блата

4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 кофичка кисело мляко
1 к.л.сода бикарбонат
2 ч.ч. брашно
1 ванилия

за лимоновия крем

1 и 1/2 кофичка кисело мляко
1 кофичка сметана
1 ч.ч. захар
настърганата кора и сока от два лимона


Приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта хубаво. Содата се разтваря в киселото мляко и то се добавя към яйцата.Прибавят се брашното и ванилията. Отново се разбива добре. Изсипва се в тавичка и се пече до суха клечка.Кремът се приготвя като всички съставки се разбиват хубаво до хомогенна смес. Готовия още топъл блат се дупчи с вилица и се залива с крема. Оствя се за 1 нощ в хладилника.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар