meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Тексас кейк meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 22 август 2015 г.

Тексас кейк

Ето ме отново. След доста дълго отсъствие от кулинарното пространство съм готова да се впусна в нови приключения. Успях да попътувам, успях и да си  почина. Сега вече всички отново сме удома заедно, което ще рече че времето когато не готвех отмина. Всъщност не съм спирала съвсем, но просто наблягах на скара и аламинути когато сме двамата с половинката ми. В последния брой на Кулинарен журнал от пръв поглед си харесах тази рецепта и веднага реших че трява да се опита. Оказа се страхотна и бързам да я запиша тук.
Продукти

за блата

240 гр брашно
300 гр захар
щипка сол
200 мл вода
125гр масло
30 гр какао
1 ч.л. сода бикарбонат
100 мл прясно мляко
2 яйца
1 пакетче ванилена захар

за шоколадовата заливка

125 гр масло
30 гр какао
6 с.л. прясно мляко
1 пакетче ванилия
150 гр пудра захар
100 гр натурален шоколад

Приготвяне

В купа се смесват брашното, захарта и солта и се разбърква. На котлона се слага водата с какаото и маслото и се бърка до получаване на еднородна смес. Добавя се към сухите съставки и се разбърква.Содата се слага в прясното мляко и ванилията. Разбива се заедно с яйцата и се добавя към другата смес. Отново се разбива хубаво и се слага да се пече до суха клечка.През това време се приготвя заливката, с която сладкиша се залива веднага след изваждане от фурната.  Всички съставки за заливката се слагат в съд на котлона (шоколада се натрошава на парченца) и се бърка непрекъснато докато се хомогенизира. По желание може да наръсите с натрошени орехи или кокосови стърготини.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар