Продукти
за блата
240 гр брашно
300 гр захар
щипка сол
200 мл вода
125гр масло
30 гр какао
1 ч.л. сода бикарбонат
100 мл прясно мляко
2 яйца
1 пакетче ванилена захар
за шоколадовата заливка
125 гр масло
30 гр какао
6 с.л. прясно мляко
1 пакетче ванилия
150 гр пудра захар
100 гр натурален шоколад
Приготвяне
В купа се смесват брашното, захарта и солта и се разбърква. На котлона се слага водата с какаото и маслото и се бърка до получаване на еднородна смес. Добавя се към сухите съставки и се разбърква.Содата се слага в прясното мляко и ванилията. Разбива се заедно с яйцата и се добавя към другата смес. Отново се разбива хубаво и се слага да се пече до суха клечка.През това време се приготвя заливката, с която сладкиша се залива веднага след изваждане от фурната. Всички съставки за заливката се слагат в съд на котлона (шоколада се натрошава на парченца) и се бърка непрекъснато докато се хомогенизира. По желание може да наръсите с натрошени орехи или кокосови стърготини.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар