meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пиле ала Пепчо meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 21 юли 2015 г.

Пиле ала Пепчо

Когато започнах да разглеждам кулинарните блогове, един от първите  любими ми стана блога на Пепчо. Винаги много съм харесвала нейните предложения и съм радвала домашните с тях. Тази рецепта от доста време е в графа чакащи защото е с гъби. За жалост майка е алергична към тях, но за мен това ядене няма да е същото без тях. И ето че сега е идеалния момент да го приготвя-днес сме ергени с мъжа ми. Заех се веднага с приготвянето като внесох някои мои промени. Мисля че добре се получи. Ето от къде взех идеята Храна за мойте канибали

Продукти

700 гр пилешко филе

200-250 гр гъби
3-4 картофа
3-4 топени сиренца
200 мл прясно мляко
1 ч.л. подправка Маги 10 зеленчука
царевично нишесте
кашкавал

за маринатата

50 мл соев сос
50 мл лимонов сос
3 белтъка
черен пипер
индийско орехче
чесново брашно


Приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с останалите продукти за маринатата. Месото се нарязва на кубчета и се оставя в маринатата за поне половин ден. Отцежда се. На дъното на намаслена тавичка се редят картофите нарязани на кръгчета. Месото се овалва в нишестето и се реди върху картофите. Отгоре се редят нарязаните гъби. Пече се до готовност. Отделно млякото се слага на котлона със сиренцата и се бърка докато се разстопят. Добавя се подправката и се разбърква. Със соса се залива ястието и се разбърква. Отгоре се настъргва кашкавал и се връща във фурната само да се разстопи.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар