meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пушен боб meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 21 юли 2015 г.

Пушен боб

В последно време не готвя. Само двамата с мъжа сме, а и жегата доста ме мъчи. Не ми се седи до печката да се готвя в собствен сос. Но понякога има рецепти, които като видя и трябва да опитам. Веднага. Така се случи и с тази. Гледах 24 kitchen и предаването Свежата Анабел. Не бих казала че другите рецепти не са изкушаващи, но тази просто реших че трябва да приготвя без да отлагам. Импулс. Ето и оригинала ТУК.

Продукти

1 буркан сварен боб (червен според авторката, но аз съм фенка на белия)
1 консерва домати на кубчета
1 с.л. кимион на зърна
1 с.л. кориандър на зърна
1 глава лук
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
зехтин
пресен риган

Приготвяне

Семената се запичат на сух тиган докато започнат да пукат. Около 1  минута. Счукват се в хаванче и се запържват в зехтина заедно с наситнената глава лук, докато тя омекне. Добавят се боба и доматите и 2 ч.ч. вода. Оставя се на тих огън да къкри около 45 минути. Поднася се с наситнен пресен риган.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар