В последно време не готвя. Само двамата с мъжа сме, а и жегата доста ме мъчи. Не ми се седи до печката да се готвя в собствен сос. Но понякога има рецепти, които като видя и трябва да опитам. Веднага. Така се случи и с тази. Гледах 24 kitchen и предаването Свежата Анабел. Не бих казала че другите рецепти не са изкушаващи, но тази просто реших че трябва да приготвя без да отлагам. Импулс. Ето и оригинала ТУК.
Продукти
1 буркан сварен боб (червен според авторката, но аз съм фенка на белия)
1 консерва домати на кубчета
1 с.л. кимион на зърна
1 с.л. кориандър на зърна
1 глава лук
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
зехтин
пресен риган
Приготвяне
Семената се запичат на сух тиган докато започнат да пукат. Около 1 минута. Счукват се в хаванче и се запържват в зехтина заедно с наситнената глава лук, докато тя омекне. Добавят се боба и доматите и 2 ч.ч. вода. Оставя се на тих огън да къкри около 45 минути. Поднася се с наситнен пресен риган.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар