meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Домашно приготвени кроасани meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 8 май 2015 г.

Домашно приготвени кроасани

Отдавна съм си набелязала тази рецепта. Даже няколко пъти се канех да я направя, но все не ми оставаше време. Просто закуската винаги приготвям вечерта преди лягане и оставям цяла нощ в хладилника да втаства за да мога на сутринта да изненадам домашните с топло изпечена храна. Вчера обаче реших че е крайно време да я опитам тази вкусотия. Благодарности на авторката на сайта My cooking creations. Ето и какво е нужно за тези вкусни кроасани.

Продукти

за закваската

60 мл топло мляко
1/2 кубче мая
100 гр брашно

60 мл топло мляко
2 яйца
100 гр захар
40гр масло
1 ч.л. сол
брашно за меко тесто
240 гр масло
60 гр брашно

Приготвяне

В топлото мляко се разтваря маята. Добавя се брашното и се оставя 45 минути да втаса.Пригответе си голям съд защото доста се надига. Закваската се добавя към останалите продукти, а маслото се добавя последно и се замесва меко, еластично тесто. Оставя се да втаса няколко часа (аз го оставих в хладилника) Голямото пакетче масло се оставя да омекне и се смесва с брашното. Разточва се между два листа домакинско фолио и се оставя в хладилника. Тестото се разточва на тънка кора, в средата се слага маслто и се загъва като плик. Първо широките краища, после тесните. Завърта се на 90 градуса и се разточва в една посока. Отново се сгъва.Прибира се за 20 минути в хладилника. Отново се разточва и се сгъва. Прибира се за 30 минути в хладилника. Изважда се, разточва се на правоъгълник, от който се режат първо квадрати, а после триъгълници. Слага се плънка по желание и се пече на 180 градуса до златисто. 

Добър апетит!











Няма коментари:

Публикуване на коментар