meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Хрупкави пилешки хапки с мед и сусам meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 6 май 2015 г.

Хрупкави пилешки хапки с мед и сусам

Обичам китайската кухня. Но избягвам да пържа. Затова и тези хапки, макар че сигурно са по-вкусни пържени, ги приготвих печени. Иначе спазих рецептата от Веселия готвач. Разбира се увеличих количеството на продуктите защото сме 5 човека.

Продукти

1 кг пилешко филе
6 с.л. мед
сусам
2 с.л. лимонов сок

за панировката

4 с.л. натурално нишесте
200 гр брашно
1 бакпулвер
2 белтъка

Приготвяне

Месото се нарязва на хапки. Продуктите за панировката без белтъка се разбъркват и се смесват с вода до получаване на гъста кашица.Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към панировката. Хапките се овалват в панировката и се редят върху хартия за печене. Изпичат се до готовност. Медът и лимоновият сок се загряват на котлона до втечняване. Добавя се изпеченото месо и хубаво се покрива отвсякъде с мед. Изважда се в чиния и се наръсва обилно със сусам. Аз даже ги обръщах хапките за да имат сусам от вскякъде. Сервират се топли с гарнитура от варен ориз или зеленчуци.

Добър апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар