meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Запечено палачинково руло с плънка meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 4 април 2015 г.

Запечено палачинково руло с плънка

Членувам в няколко кулинарни групи във фейсбук. Там откривам нови кулинарни блогове, които да изследвам. Наскоро в Целувки, карамел и шоколад харесах тази рецепта и добавих в списъка за правене. Само че тя изпревари много предвидени рецепти защото ми се видя доста съблазнителна. Плънката промених обаче защото исках да прочистя хладилника. Оказа се че се е получило много вкусно. Бързам да запиша какво използвах.

Продукти

4 яйца
400 мл прясно мляко
100 мл вода
брашно за тесто с гъстотата на палачинково
1 ч.л. сол

За плънката 

1 щафета салам
100 гр кашкавал
2 ч.л. горчица
1 кутийка майонеза с краставички
4 твърдо сварени яйца
2 с.л. заквасена сметана
кашкавал за наръсване

Приготвяне

Яйцата се разбиват с прясното мляко, водата, солта и брашното.Полученото палачинково тесто си изсипва в тавичка, застлана хартия за печене и се пече около 15-20 минути на 200 градуса.Салама,сварените яйца и кашкавала се нарязват на кубчета. Разбъркват се с майонезата, горчицата и сметаната. Изсипват се върху тестото и с помощта на хартията се завива руло. Отгоре се настъргва кашкавал и  се запича за кратко колкото да се разстопи.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар