meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Кифлички Детска радост meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 3 април 2015 г.

Кифлички Детска радост

Идея си нямам защо се казват така. Под това име ги открих в сайта За жената. Оказа се че съм забравила да купя нещо за закуска днес и понеже имах сирене реших да ги опитаме тези кифлички. В последно време приготвям на половинката само закуски съдържащи в себе си нещо поне с намек за месо. Било кренвирши, било кайма, но за беда вчера забравих да купя каквото и да било. И това се оказа спасителен план. Доста хубав план между другото защото са пухкави и вкусни.

Продукти

1 ч.ч. прясно мляко
2ч.ч. кисело мляко
1 кубче мая
1 с.л. сол
3 жълтъка
брашно за меко тесто
сирене за плънката
3 белтъка

Приготвяне

Маята се разтваря в затопленото мляко. Добавят се жълтъците, киселото мляко, солта и брашното и се замесва меко тесто. Оставя се на топло да втаса. Може и да го оставите в хладилника за една нощ и сутринта да приготвите кифличките. Когато втаса тестото разделяте на 4 топчета ( аз направих 2 за да е по-бързо но кифличките стават доста големи) Всяко топче се разточва на елипса. Режат се 8 триъгълника. В широкия им край се слага сиренето разбито с белтъците и се завива кифличка. Мажат се с жълтък и се пекат.

Добър апетит!










Няма коментари:

Публикуване на коментар