meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Сладкиш с ябълки и бисквити meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 3 април 2015 г.

Сладкиш с ябълки и бисквити

Това е един доста бърз и вкусен сладкиш. И с малко продукти. Идеален за случаите когато ви се хапва нещо сладко, но нямате време и сили за завъртени истории. За мен готвенето винаги е било релакс. Но има дни когато покрай другите задачи за него ми остават твърде малко сили. И най-вече време. Затова е хубаво че има и такива рецепти. Благодарности на авторката на сайта Супичка че я е споделила с нас.

Продукти

2 по-големи ябълки
1 пакет бисквити Еверест с мляко ( по оригинална рецепта обикновенни бисквити, но аз исках по-меки)
канела
орехови ядки
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч брашно
1 бакпулвер
70 гр масло

Приготвяне

Маслото се разстопява и се намазва дъното на тавичката, в която ще правим сладкиша. Отгоре се натрошават бисквитите. Ябълките се обелват и нарязват на кубчета. Смесват се с канелата и ореховите ядки, (може да са смлени или натрошени на по-едри парченца според предпочитанията) и се изсипват върху бисквитите. Яйцата се разбиват със захарта, брашното и бакпулвера и с готовото тесто се заливат ябълките. Пече се до суха клечка.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар